Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

För att veta vart du ska, behöver du veta var du kommer ifrån

La rueda de 8 ojos, konstnärlig dokumentation från utställningen -För att veta vart du ska, behöver du veta var du kommer ifrån, Haninge Konsthall 2022

publikation


Premiär och vernissage av För att veta vart du ska, behöver du veta var du kommer ifrån, 12 februari 2022. Foto av: Lukas Calderón, Moshina production

Tidigare info om verket

Premiär av verket 8 positioner – en rörelsevokabulär med Paloma Madrid och Ninoska Benavides den 12 februari 2022 klockan 13:00.

Tillsammans med dansaren Ninoska Benavides från Chile har koreografen Paloma Madrid utforskat dansens läkande kraft och proteströrelsernas kroppsspråk i verket 8 positioner – en rörelsevokabulär, en ”long duration”-performance som dagligen kommer att utföras på Haninge konsthall under perioden 12 februari – 20 mars. Genom verket behandlas minnen av protest och kamp där en politisk kropp tar form genom rörelserna.

Koreografen Paloma Madrid och dansaren Ninoska Benavides är födda i diktaturens Chile. De har båda erfarenhet av kolonialism och patriarkalt förtryck men även av motståndet inom proteströrelsen. I projektet 8 positioner – en rörelsevokabulär har de kunnat använda sina individuella och personliga erfarenheter i dansen.

De åtta rörelse-positionerna kan göras om och om igen och upprepas i nästintill oändliga kombinationer. Som en evig rörelse. Positionerna skapar ett språk bortom språket. Ett språk för läkning och bearbetning, ett språk för att minnas och för att utöva motstånd.

”Med livet och kroppen som råmaterial arbetar Paloma fram sina koreografier” 

Performanceverket framförs av Paloma Madrid och Ninoska Benavides samt Shaya Khalil, Daniel Staaf, Sarai Alvarez Rivero samt Patryk Korzybski och Amanda Johansson Nilsson, ungdomar från 16+ -verksamheten i Haninge kulturhus. Föreställningen spelas till och med 20 mars 2022. I konsthallen i Haninge visas även kortfilmen Pato negro.

Se tider för föreställningen här.

Annons